vrijdag 16 mei 2014

The Common Linnets

Zaterdag 17 mei 2014 keren The Common Linnets terug in de Top 40. Voor het behalen van de tweede plaats op het Eurovisie Songfestival (na Oostenrijk met Conchita Wursts Rise Like A Phoenix) scoorde het duo een magere 35e positie. The Common Linnets won op het festival twee Marcel Bezençon Awards; voor het beste optreden en het beste lied. Calm After The Storm beleef zijn re-entry op 3 in de lijst.
Ilse en Waylon debuteren met hun album in dezelfde week op de eerste plaats in de album chart. Daarmee houden The Common Linnets het postuum uitgebrachte nieuwe album van Michael Jackson achter zich. Het duo kreeg eerder deze week een gouden plaat overhandigd uit handen van Humberto Tan in zijn RTL Late Night Show. Het album verkoopt zo goed, dat de CD voorraden inmiddels op zijn. Platenmaatschappij Universal meldde dat het album verkooprecords breekt. 

The Common Linnets is de naam van het muzikale gelegenheidsduo bestaande uit Ilse DeLange en Waylon. Op 25 november 2013 werd in de Wisseloord Studio's bekendgemaakt dat The Common Linnets Nederland zou gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2014. Het duo gaf meteen aan dat het project voor het Eurovisiesongfestival was opgezet, maar dat het daarbij niet zou blijven. Het liedje kreeg veel kritiek te verduren toen het eerder dit jaar voor het eerst klonk. "Iedereen heeft recht op een mening, mits die intelligent blijft en over het liedje gaat", reageerde Waylon. "Maar ik heb zo vreselijk veel onzin gelezen." DeLange vulde aan: "Zo stond op een bekende nieuwssite dat wij 'met de billen bloot gingen'. Wat een belachelijke kop! Wij hebben iets gekozen dat zo integer en oprecht is. Om die reden voelen wij die kritiek niet zo en heeft ze ons niet aan het wankelen gebracht. Ik zie deze song als een solide steen, die niet zomaar uit elkaar zal vallen."

Common Linnet is de Engelse benaming voor de kneu, een kleine zangvogel.
Ilse DeLange werd geboren in Almelo op 13 mei 1977. Calm After The Storm is haar 21ste hit. Twee keer haalde ze no. 1. In 2005 als medezangeres op Als Je Iets Kan Doen van Artiesten voor Azië (vier weken) en solo in 2009 met Miracle (2 weken).

Waylon werd als Willem Bijkerk op 20 april 1980 in Apeldoorn geboren. Calm After The Storm is zijn vierde hitsingle. Zijn eerste en grootste hit is Wicked Way (#10 in 2009) en die stond in 2013 ook op 1677 in de Top 2000.

The Common Linnets - Calm After The Storm
Driving in a fast lane,
Counting boundary marker signs
The empty seat beside me
Keep you on my mind
Living in a heartache
There is something I pursue
I can keep on chasing
What I can be for you
Oooo
Skies are black and blue
Thinking about you
Here in the calm after the storm
Tears on a highway
Water in my eyes
This rain ain’t gonna change us
So I use to cry
I can say I’m sorry
But I don’t wanna lie
I just wanna know if staying
Is better than goodbye
Oooo
Skies are black and blue
Thinking about you
Here in the calm after the storm
Oooo after all that we’ve been through
There ain’t nothin’ new
Here in the calm after the storm
Baby I can find you
Down this broken line
Maybe you can find me
I guess we’ll know in time
Oooo
Skies are black and blue
Thinking about you
Here in the calm after the storm
There ain’t nothin’ new
Here in the calm after the storm


Bekijk het optreden op het Eurovisie Songfestival (finale)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten